Algemene voorwaarden

Leveringen

Veel artikelen zijn uit voorraad binnen 5 werkdagen leverbaar in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden).
Indien wij niet binnen 5 dagen kunnen uitleveren ontvangt u van ons bericht en heeft u het recht de koop ongedaan te maken. Eventuele gedane betalingen zullen dan binnen 5 werkdagen worden teruggeboekt.
Indien bij bestelling reeds een afwijkende levertijd wordt overeengekomen geldt deze bepaling niet.
Moeten wij een airconditioner speciaal bestellen dan vragen wij altijd een aanbetaling van 21% (het btw bedrag)

Bestellingen die op vrijdag, zaterdag of zondag geplaatst worden zullen op de eerst volgende werkdag verwerkt worden.
Sommige producten hebben echter een langere levertijd en worden daarom ook in overleg met de klant geleverd. Wij zijn nooit verantwoordelijk voor levertijden welke door de fabrikant worden aangegeven, deze dienen uitsluitend als indicatie.

Afbeeldingen op de website kunnen licht afwijken van de daadwerkelijke unit, indien u hier vragen over heeft kunt u contact met ons opnemen. Wanneer u een unit besteld met een bepaalde kleurverwachting/model dient u hier eerst contact met Comfortklimaat over op te nemen. Wij kunnen u dan de unit exact beschrijven of foto’s van laten zien.

U dient bij ontvangst de bestelling op juistheid te controleren en eventuele fouten (kleur, maatvoering, aansluitingen, type, beschadigingen) aan ons te melden.
Bij voorkeur schriftelijk, via email.

Indien er bij de levering al direct sprake is van schade aan de pallet/units verzoeken wij u met klem om de levering te weigeren en bij het tekenen aan te geven dat de zending beschadigd is.

Verzendkosten

Verzendkosten door heel Nederland behalve de Waddeneilanden bedragen voor een pallet (complete set airconditioner) € 69,95 excl. btw.

Er passen vaak meerdere airconditioners op een pallet en dan blijft het € 69,95 excl. btw. Let op, grotere units passen soms niet met meerdere sets op een pallet, mogelijk komen hier extra verzendkosten bij.
Er dient op de overeengekomen aflever dag iemand aanwezig te zijn om de bestelling in ontvangst te nemen. Indien dit niet mogelijk is wordt er niet geleverd. Wanneer de bezorger niemand thuis treft op de afgesproken afleverdatum gaat de zending terug naar het depot en wordt er een nieuwe afleverafspraak gemaakt, hier worden wel extra transportkosten voor gerekend. Comfortklimaat is niet aansprakelijk te stellen voor kosten voortkomend uit het feit dat bestelde goederen niet op de gewenste/aangegeven leverdatum geleverd kunnen worden.

Minimale bestelling:

Wij hanteren een minimaal orderbedrag van €75,- excl. btw.
Kleinere orders kunnen wij handmatig invoeren na overleg met de klant.
Het afleveradres is het factuuradres, tenzij u een afwijkend afleveradres heeft aangegeven.

————————————————————-
Betaling

U kunt op de volgende manieren de bestelling betalen:

iDEAL
U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.

Overboeking
Het factuurbedrag dient te worden overgemaakt op ons rekeningnummer. U vindt de bank gegevens op de orderbevestiging die u van ons krijgt.

Afhalen magazijn

Bestellingen die u wilt afhalen houden wij maximaal 10 werkdagen voor u vast. Als de bestelling dan nog niet afgehaald is wordt de bestelling geannuleerd en het betaalde bedrag gecrediteerd. Buitenunits en warmtepompboilers die afgehaald worden dienen altijd rechtop vervoerd te worden. Indien deze liggend vervoerd zijn vervalt de garantie.

Het afhalen kan elke werkdag vanaf 8:00 tot 17:00 uur en bij afhalen kunt u alleen pinnen. Houdt er rekening mee dat de meeste bankpassen een limiet hebben van €2000,- per dag. Dit kunt u aanpassen via uw bank.

Wij geven geen spullen mee die nog niet (volledig) betaald zijn.

 spraypay

Aankoop bedragen vanaf € 250,00 tot 5000,00 kan je gespreid betalen binnen 12 – 18 – 24 0f 36 maanden

Onze webshop is aangesloten bij SprayPay en is het aankoopbedrag minimaal € 250,- dan bestaat de mogelijkheid om gespreid te betalen. Zodra u aangeeft via SprayPay gespreid te willen betalen, beoordeeld SprayPay uw kredietwaardigheid. Comfortklimaat heeft hier geen invloed op.

LET OP : GELD LENEN KOST GELD

https://www.spraypay.nl/#!/hoe 

IN3 GESPREID BETALEN ⋆ Grill Bill Kamado BBQ, Not Just A BBQ

Aankoop bedragen vanaf € 250,00 tot 3000,00 kan je gespreid betalen in 3 termijnen

In 3 keer betalen met 0% rente. Je kent het wel: je wilt een product kopen maar dat valt net buiten je budget. Of je moet een grote uitgave doen op het moment dat het even niet uitkomt. Vaak ga je dan voor het mindere alternatief. Dankzij in3 hoeft dat niet meer. In3 is de enige gespreid betaalmethode zonder rente of BKR registratie. Met in3 betaal je in 3 keer binnen 60 dagen. De eerste betaling op de dag van je aankoop, 30 dagen later volgt de 2e betaling en weer 30 dagen later doe je betaling nummer 3. Zonder kosten; je betaalt geen cent meer dan wanneer je in één keer betaalt. In3 maakt je favoriete producten bereikbaar.

https://www.payin3.nl/nl/

———————————————————————————–

Installatie

In verband met de nieuwe F‐gassenverordening (EU) 517/2014 zoals van toepassing vanaf 1 januari 2015, stellen wij u hierbij op de hoogte van de verplichting om dit toestel te laten in gebruik nemen door een erkend installateur in overeenstemming met artikel 10 van Verordening (EU) 517/2014.

U MAG ZELF WEL DE MONTAGE DOEN MAAR U MAG ZELF DE AIRCONDITIONER NIET IN BEDRIJF STELLEN EN DOET U DIT WEL DAN MAAKT U ZICH SCHULDIG AAN EEN STRAFBAAR FEIT.

HET IN BEDRIJF STELLEN MOET U OVER LATEN AAN EEN GECERTIFICEERDE MONTEUR EN U MOET ALTIJD EEN FACTUUR EN WERKBON KUNNEN OVERLEGGEN ALS U AANSPRAAK WILT MAKEN OP DE GARANTIE.

Op al onze airconditioners geven wij 2 jaar schriftelijke garantie (zie garantie)en wij gaan er daarbij vanuit dat de airco door een gecertificeerd bedrijf wordt geïnstalleerd of in bedrijf wordt gesteld.

Indien u de airco zelf inbedrijf stelt zonder de vereiste papieren vervalt per direct alle garantie. Daarnaast bent u strafbaar.

Alle airconditioners die wij leveren  bevatten het gefluoreerde broeikasgas R32 met GWP 675. Let op, het kan voorkomen dat grotere units nog R410A bevatten.

Bij koude temperaturen/vorst bij een airco/warmtepomp kan het langer duren voordat de unit warm wordt en het is mogelijk dat een buitendeel meer geluid produceert dan gewoonlijk. Het kan tot 45 minuten duren voordat een binnen unit warme lucht gaat blazen, afhankelijk van de buitentemperatuur/ de unit/ de instellingen.

Onderhoud van units

Regelmatig onderhoud aan uw airco/warmtepomp verlengt de levensduur van het apparaat. Afhankelijk van het gebruik van de unit adviseren wij het volgende:

Bij airco’s:

Bij weinig gebruik, maak dan minimaal 2 keer per jaar het binnen filter schoon. Bij intensief gebruik, maak dan minimaal 4 keer per jaar het binnen filter schoon. Laat daarnaast jaarlijks de druk controleren door een gecertificeerd F-gassen monteur, Bij zowel airco’s als warmtepompen is het van belang om de buitenunit(s) met regelmaat te ontdoen van vuil in de roosters, blaadjes, spinrag etc. Bij warmtepompen, stem samen met uw installateur het benodigde onderhoud voor uw warmtepomp af. Aan de hand van uw situatie kan de monteur het beste beoordelen welk onderhoudsschema bij u past.

Garantie

Garantie geldt onder de volgende voorwaarden:

 • De unit is dusdanig beschadigd dat deze niet meer naar behoren werkt of is omgevallen tijdens transport. Als de unit is omgevallen kunt u de unit(s) gelijk mee retour geven aan de transporteur. (Dit valt alleen onder garantie als hier voor getekend is op vrachtbrief met vermelding van de schade) Wel graag een foto van de omgevallen unit in de wagen.
 • In geval van schade vragen wij scherpe foto’s vanaf meerdere kanten, eventueel met een meetlint ernaast.
 • Zichtschades kleiner dan 30cm2 op buitenunits vallen niet onder de garantie.
 • Indien een unit na installatie niet naar behoren werkt dient u dit eerst met uw eigen installateur op te nemen. Wanneer blijkt dat er een kapot onderdeel in de unit zit wordt hier in overleg met Comfortklimaat een oplossing voor gezocht. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat de gehele unit retour moet.
 • Indien units niet volgens de geldende regels geïnstalleerd zijn (zie Installatie), vervalt per direct alle garantie.
 • Voor afhalen geldt: Buitenunits en warmtepompboilers die afgehaald worden dienen altijd rechtop vervoerd te worden. Indien deze liggend vervoerd zijn vervalt de garantie.
 • Buitenunits/warmtepompen/warmtepompboilers worden niet retour genomen wanneer deze liggend vervoerd zijn.
 • Op al onze units zit 2 jaar garantie vanaf factuurdatum. Op koelgas geven wij 1 jaar garantie mits geïnstalleerd door een monteur van Comfortklimaat.
 • Wij geven geen garantie op (al dan niet standaard ingebouwde) wifi modules.
 • Wij geven geen garantie op doorgebrande printplaten.
 • Comfortklimaat is niet verantwoordelijk voor een verkeerd bestelde capaciteit warmtepomp. Dit houdt in dat blijkt wanneer de pomp na installatie een te lage/te hoge capaciteit heeft voor het desbetreffende gebouw, deze niet retour wordt genomen. Wij kunnen een advies geven over welke unit/pomp u nodig heeft, echter dient u altijd met een ervaren installatiemonteur te overleggen welke pomp voor u geschikt is. Ook is Comfortklimaat niet aansprakelijk voor eventuele kosten die gemaakt moeten worden om het probleem op te lossen.
 • Alleen gecertificeerde monteurs mogen de instellingen van een unit veranderen. Wanneer de klant zelf de instellingen veranderd en er moet een monteur komen om de unit weer werkend te maken zijn de kosten hiervan voor de klant.

Over het algemeen zijn onderdelen redelijk te verkrijgen, houdt er wel rekening mee dat deze vanaf de fabriek moeten komen en dat dit enkele weken tot maanden kan duren voordat deze in Nederland zijn. Dit geldt ook voor units die opgestuurd moeten worden.

Annulering

Indien na 7 dagen nog geen betaling is ontvangen en koper niet reageert op onze email/telefoon zal de bestelling uit ons bestand worden verwijderd.
Niet-voorraad artikelen of speciale bestellingen* zullen door ons pas behandeld worden nadat de aanbetaling is voldaan tenzij anders is overeengekomen. Alle getoonde producten zijn vrijblijvend totdat u daadwerkelijk een bestelling heeft geplaatst via onze website. De overeenkomst vind plaats zodra u uw persoonlijke gegevens en betalingswijze aan ons kenbaar hebt gemaakt. Alle vermelde prijzen op Comfortklimaat zijn zowel exclusief als inclusief BTW en vermeld in euro`s. De aansprakelijkheid tijdens het transport is voor rekening van Comfortklimaat en vervalt op het moment van aflevering.

*Onder speciale artikelen/bestellingen vallen alle artikelen die wij niet standaard op voorraad hebben, warmtepompen, warmtepompboilers, maatwerk koelleiding en multisystemen

Recht van retour (afkoelingsperiode)

Als consument heeft u recht op een zogenaamde afkoelingsperiode. Dit houd in dat u het recht heeft om binnen 14 dagen, zonder opgave van reden uw bestelling kunt retourneren.

Het product moet terug gestuurd worden binnen 14 dagen nadat de koop ongedaan is gemaakt.
Recht van retour geldt niet voor speciale bestellingen en alleen voor voorraad artikelen, nieuw en ongeschonden in de originele verpakking. Ook de verpakking zelf moet compleet en onbeschadigd zijn.
Voor retour artikelen geldt, reeds betaalde bedragen inclusief de transportkosten naar de klant worden binnen 14 dagen terug betaald na annulering.

Wanneer units retour worden gestuurd zijn de kosten hiervan voor de klant tenzij het garantie betreft.

Comfortklimaat houdt zich aan de Wet Persoonsregistraties. De door U aan ons verstrekte persoonlijke gegevens zullen alleen ten behoeve van eigen medewerkers gebruikt worden, voor het verzenden van producten en ter verificatie van de te ontvangen betaling van U aan ons.

Wij zullen uw gegevens niet beschikbaar stellen aan derden.

Op alle overeenkomsten gesloten met Comfortklimaat is Nederlands recht van toepassing, verkoopverdragen zijn uitdrukkelijk uitgesloten.

Indien u een unit besteld heeft en deze is op een later moment in de aanbieding is het niet mogelijk om de bestelling te annuleren/retourneren om deze vervolgens voor de aanbiedingsprijs weer aan te schaffen.

Wanneer wij units speciaals voor u moeten bestellen vragen wij een aanbetaling van minimaal 21%, indien u de order annuleert en wij deze niet meer bij onze leverancier kunnen annuleren brengen wij de aanbetaling in rekening als schade post.

Facturen aanpassen

Indien wij voor u achteraf een factuur moeten aanpassen dan rekenen wij daar € 8,95 excl btw administratie kosten voor. Deze dient vooraf betaald te worden.

Bedrijfsinfo

Langeweg 56

3244BH Nieuwe Tonge

KVK: 82262527

BTW nummer : NL862400338B01

Wij hebben de volgende e-mail adressen:

Voor verkoop: sales@comfortklimaat.nl

Voor administratie : administratie@comfortklimaat.nl

Voor storingen , installaties , leveringen: support@comfortklimaat.nl

Wij zijn telefonisch te bereiken op 085 222 38 60